Ömsen Hälsa - en del av Ömsens utbud

Ömsen - ålänningarnas eget försäkringsbolag

I folkmun kallas vi Ömsen. Men vi heter egentligen Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag. Bolaget grundades redan 1866 och är förstås därmed ett av Ålands absolut äldsta företag. Vi är ett skadeförsäkringsbolag som försäkrar bilar, hus, företag, djur och nu även personer. Faktum är att vi sköter det mesta av all sakförsäkring på den åländska landbacken. 2019 blev ett stort steg för Ömsen när vi valde att utöka vårt sortiment med att gå från sak till personförsäkring. I vårt sortiment finns nu olycksfallsförsäkring, reseförsäkring, livförsäkring och vår alldeles egen sjukkostnadsförsäkring Ömsen Hälsa.

Hos oss får du ekonomisk trygghet. Olyckshändelser sker tyvärr lite då och då. I hemmet. I trafiken. På företaget. Alltid med oförutsedda kostnader som följd. Därför ska man skydda sig med bra försäkringar. Det är här Ömsen kommer in i bilden. För en rimlig slant ger vi dig den ekonomiska trygghet du behöver. Om du krockar med bilen så hjälper vi dig. Om ditt hus skadas i en brand eller av en vattenskada så ställer vi upp. När ditt företag drabbas av en olyckshändelse så finns vi också där. Med Ömsen Hälsa får du tillgång till en vårdcoach som lotsar dig rätt i vårdkedjan. Till din hjälp. För din trygghet!

Vi är inget aktiebolag som många andra bolag. I stället är vi ett ömsesidigt bolag. Som ägs av våra kunder. Det kan innebära att du redan nu är delägare i Ömsen. Som nästan alla ålänningar är. Allt som behövs för att vara delägare är att du har en försäkring i bolaget.